Cum sa treci mai repede peste o despartire: o aventura de-o noapte cu fostul/fosta. Care e explicatia

Cum sa treci mai repede peste o despartire: o aventura de-o noapte cu fostul/fosta. Care e explicatia

Toata lumea stie ca dupa o despartire inca mai exista atractie si cel mai greu este ca aceasta atractie sa fie infranata. Ei, bine, cercetatorii spun ca tocmai o aventura de-o noapte cu fostul sau fosta poate fi solutia pentru ca despartirea sa decurga mai usor.

Psihologii citati de Daily Mail spun ca doar o noapte impreuna cu fostul sau fosta poate ajuta ca despartirea sa decurga mai usor si ofera acea ‘incheiere’ de care are nevoie relatia pentru a trece mai departe.

O echipa de cercetatori de la Wayne State University din Detroit, Michigan sunt cei care au facut revolutionara descoperire. Ei au efectuat doua studii distincte pentru a ajunge la aceasta concluzie. In primul studiu au recrutat 113 participanti care trecusera recent printr-o despartire.

Dupa doua luni, cei selectati au fost chestionati cu intrebari despre sentimentele lor si cum au trecut prin aceasta perioada, inclusiv despre faptul daca au incercat sa-i contacteze pe fostii parteneri, daca au mai facut sex cu ei si cum s-au simtit dupa asta. Concluzia a fost ca cei care au mai avut o aventura cu fostii, dupa acel moment nu s-au mai simtit atat de atasati emotional unul de celalalt.

In al doilea studiu efectuat de aceasta echipa au participat 372 de subiecti care au fost chestionati despre experientele din intreaga lor viata si despre cate incercari de a se culca cu fosti parteneri au avut, dar si despre legatura emotionala pe care au resimtit-o.

Cercetarile au aratat ca majoritatea oamenilor incearca sa fie intimi cu fosti parteneri dupa ce relatia lor se incheie si o buna parte dintre ei chiar ajung sa faca acest lucru. Partea cea mai interesanta a fost ca statisticile au aratat ca e mai usor sa treaca peste despartire pentru cei care mai au parte de o experienta intima cu fostii.

In continuare, cercetatorii vor sa studieze cum evolueaza sentimentele oamenilor la o distanta si mai mare de timp dupa despartire.

‘Cateodata avem nevoie de un pas inapoi pentru a putea merge inainte si simtim nevoia sa ‘revizitam’ anumite parti sexuale ale unei relatii. Un astfel de gest ne poate face sa vedem lucrurile mai limpede, sa ne dam seama ca idealizam relatia pe care am avut-o si sa simtim mai putina durere si suferinta in procesul de a trece peste’, a spus pentru Daily Mail Tracey Cox, specialista britanica in sexologie si relatii.

viewscnt

Din aceeași categorie