Proprietarii restaurantelor din Municipiul Sibiu caută personal, în unele cazuri au chiar şi câteva sute de posturi fiind disponibile, însă foarte puţini candidaţi se prezintă la concursuri.
Se caută oameni în alte judeţe, iar pentru a-i convinge să se angajeze, în cazul bucătarilor, sunt promise şi prime de angajare, arată G4Media.
„Nu se mai prezintă nimeni la interviuri. S-au dus să lucreze sezonier şi noi aici am rămas descoperiţi. Suntem la limită cu personalul în acest moment. Noi oferim minimul pe economie pentru ospătari, însă veniturile cresc cu bacşişul la ei. În ceea ce priveşte bucătarii, sunt plătiţi cu 3.500-4.000 de lei”, spune patronul unui restaurant din oraş.
„Hai să trăieşti şi să munceşti în Sibiu! Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!” – este anunţul postat de un alt restaurant, în urmă cu două zile.
O primă de instalare de 2.000 de lei, salariu de 3.000-4.000 de lei pentru un bucătar şi cu alţi 1.000 - 2.000 de lei în plus pentru un bucătar şef, sunt onorariile anunţate de restaurantul sibian. Un spălător de vase primeşte 2.500 de lei.