Iaşiul găzduieşte Campionatul Mondial de Esports din 2023

Iaşiul găzduieşte Campionatul Mondial de Esports din 2023

Iaşi va găzdui, între 24 august şi 3 septembrie, Campionatul Mondial de Esports. Competiţia, organizată de Federaţia Internaţională de Esports, va reuni cei mai mulţi jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Aceştia vor concura pentru titlul de campioni mondiali, la individual sau pe echipe, în şapte competiţii la şase jocuri de top.

“Am reuşit să aducem această competiţie de prestigiu şi să transformăm Iaşiul în Capitala internaţională a Esports, fapt care ne face să fim foarte mândri. Este o reconfirmare din partea organizaţiilor internaţionale a faptului că Iaşiul este un pol digital important pe harta lumii, fapt subliniat şi de dezvoltarea în acest oraş a din ce în ce mai multe business-uri de prestigiu internaţionale, cât şi a numeroase branduri locale cu o amprentă internaţională puternică”, a declarat Daniel Juravle, viceprimar al Municipiului Iaşi.

Campionatul Mondial de Esports se va desfăşura în cadrul Digital Throne, ce va aduce entertainment-ul digital în toate formele sale, de la scene multimedia şi artişti de muzică de top şi până la proiecţii impresionante pe Palatul Culturii din Iaşi sau parade de cosplay în costume ale eroilor din filme şi jocuri video. La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 20.000 de împătimiţi ai sporturilor electronice şi peste 50.000 de iubitori ai muzicii. Audienţa mondială, care va urmări online competiţiile, se va ridica la peste 30 milioane de oameni.

Mai mult de 700 de jucători din peste 120 de ţări se vor înfrunta pe cele patru scene gigant la şase dintre jocurile competitive de top ale momentului  - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends şi PUBG Mobile.

Încă o premieră în istoria Campionatului Mondial de Esports este organizarea primului World Championship la Counter Strike: Global-Offensive destinat echipelor feminine.

„Federaţia Internaţională de Esports luptă în mod continuu pentru incluziune şi diversitate în esports. Echipele feminine sunt o parte esenţială a Campionatelor Mondiale de Esports şi suntem încântaţi de viitoarele competiţii feminine pe care le vom organiza. Cea mai valoroasă jucătoare de CS:GO din lume a momentului este Ana Dumbravă, originară din zona Moldovei, nu departe de Iaşi, şi sunt sigur că va fi o inspiraţie pentru echipele feminine din întreaga lume pentru a participa la competiţie, reprezentând una din cele peste 120 de ţări”, spune Vlad Marinescu, Preşedintele IESF.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 dolari, cel mai mare price pool pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodată. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iaşi le va găzdui timp de o săptămână.

Accesul la finalele Campionatului Mondial de Esports este gratuit.

Mai multe detalii se găsesc pe www.digitalthroneiasi.com.

Despre Digital Throne

Digital Throne este un festival de 10 zile (24 august - 3 septembrie), care lansează, la nivel internaţional, strategia Iaşiului de a deveni o capitală globală a sportului digital, artei, educaţiei şi divertismentului.

Ca parte a Digital Throne, Iasi2023 găzduieşte cea de-a 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Esports.

Peste 700 de jucători din peste 120 de ţări vor concura pentru trofeul competiţiei într-un oraş care radiază o cultură unică şi o istorie bogată.

https://digitalthroneiasi.com/

Despre IESF

IESF este organismul care uneşte World Esports. Fondată în 2008 de nouă state membre, IESF este în prezent compusă din 130 de federaţii de pe cinci continente. IESF reuneşte toţi stakeholderii din esports pentru a realiza un ecosistem pentru dezvoltarea la nivel mondial a unei industrii de gaming sustenabile şi responsabile. Campionatul IESF WE este cel mai mare show multi-sport de sporturi electronice din lume. De asemenea, IESF organizează anual World Esports Summit, eveniment ce sprijină cel mai înalt standard de conducere a esports la nivel mondial.

https://iesf.org/

viewscnt

Din aceeași categorie