Sfaturi utile pentru o imunitate puternică

Sfaturi utile pentru o imunitate puternică

Nu vă lăsaţi păcăliţi de canicula de afară! Mai sunt câteva zile până în septembrie şi încet-încet temperaturile vor începe să scadă. Aşă că este momentul să vorbim despre imunitate şi despre protecţia pe care ne-o putem asigura din timp împotriva bolilor.

Invitată la FOCUS 14, doctorul Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie şi apifitoterapie, a declarat că ,,stâlpii imunităţii sunt alimentaţia, hidratarea, respectarea orelor de odihnă, gândire pozitivă, reducerea stresuui şi multă mişcare. Alimentaţia are un rol esenţial. Trebuie să mâncăm sănătos şi să profităm de fructele şi legumele specifice fiecărui sezon. Cu foarte mulţi antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale sunt merele, prunele, strugurii şi gutuile. La legume avem varză, broccoli, conopidă, salata verde şi usturoiul şi ceapa verde care au şi rol antiseptic şi antimicrobian. Să nu uităm de fructele de pădure pe care le putem consuma proaspete sau congelate. Cătina şi măceşele sunt în topul fructelor de pădure care au un conţinut extraordinar de mare de vitamina C."

Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie şi apifitoterapie, a mai precizat că ,,pentru o bună imunitate tot timpul anului trebuie să mâncăm moderat şi cumpătat. Fiecare anotimp îşi are ,,vedetele" lui. Sfârşitul verii şi începutul toamnei aduc pe tarabele din piaţe foarte multe legume şi fructe autohtone care sunt o sursă extraordinară de sănătate şi imunitate. Deci, să nu aveţi impresia că dacă până acum am stat sau dacă am fost în concediu şi am făcut excese, acum, dacă timp de o săptămână revenim la un stil de viaţă sănătos, imunitatea îşi revine dintr-o dată. Nu. Imunitatea este suma stilului nostru de viaţă. Deci, acum ar trebui să revenim la un stil de viaţă sănătos pentru că în scurt timp copiii intră în colectivităţi şi vremea se strică şi începe iarăşi acel sezon al virozelor."

viewscnt

Din aceeași categorie