SUSŢINEM ROMÂNIA – MĂNÂNCĂ ROMÂNEŞTI! Făina ecologică este la mare căutare

SUSŢINEM ROMÂNIA – MĂNÂNCĂ ROMÂNEŞTI! Făina ecologică este la mare căutare

Să vrei să produci ingrediente de bază pentru o hrană sanătoasă ramâne o luptă continuă. La doi paşi de Galaţi este moara italiană din comuna Tuluceşti. Povestea antreprenorului care a cumpărat-o şi care produce aici făină certificată, sută la sută ecologic, a început cu o dorinţă. Aceea de a oferi materia primă pentru mâncarea sănătoasă. De la grâul cules, măcinat şi transformat în făină şi până la produsul finit - pâinea,  este însă o muncă continuă.  O poveste din campania Prima News şi Focus, Susţinem România - Mănâncă Româneşti!

De ani buni, aici, la Tuluceşti , Galaţi, este moara italiană. Se cheamă aşa din perioada interbelică, pe vremea când aparţinea unui italian stabilit în zonă. Evident, naţionalizată de comunişti, moara a ajuns să fie cumpărată de un localnic, în 2016. Iar el a transformat-o în moară certificată pentru făină ecologică.

Investiţia iniţială a fost de peste 120.000 de euro.

Încă de când a cumpărat moara, gălăţeanul s-a lovit de mai multe probleme . Statul român nu-l ajută, deşi în alte ţări europene acest tip de afaceri e subvenţionat.

Nici materia primă nu este uşor de găsit. În primul rând, are nevoie de cereale ecologice. Majoritatea se duc, însă, la export.

Ca să poată vândă făina, certificată ecologic, trebuie să o supună unei serii de teste de labortor. Costurile sunt  enorme.

Odată obţinut un astfel de certificat, făina poate fi, apoi, dată spre vânzare.

Frământarea aluatului, pentru pâinea din făină ecologică, se face cu mare atenţie.

Făina ecologică are foarte multe beneficii pentru organism, spun brutarii.

Şi proprietarul acestei fabrici de bragă din Galaţi se numără printre clienţii fideli ai morii din Tuluceşti.

Un kilogram de făină ecologică costă între 6 şi 10 lei, în funcţie de sortiment, în timp ce un kilogram de făină obişnuită costă aproape patru lei, direct de la producător.

De ani buni, aici, la Tuluceşti , Galaţi, este moara italiană. Se cheamă aşa din perioada interbelică, pe vremea când aparţinea unui italian stabilit în zonă. Evident, naţionalizată de comunişti, moara a ajuns să fie cumpărată de un localnic, în 2016. Iar el a transformat-o în moară certificată pentru făină ecologică. Investiţia iniţială a fost de peste 120.000 de euro. Încă de când a cumpărat moara, gălăţeanul s-a lovit de mai multe probleme . Statul român nu-l ajută, deşi în alte ţări europene acest tip de afaceri e subvenţionat. Nici materia primă nu este uşor de găsit. În primul rând, are nevoie de cereale ecologice. Majoritatea se duc, însă, la export. Ca să poată vândă făina, certificată ecologic, trebuie să o supună unei serii de teste de labortor. Costurile sunt  enorme. Odată obţinut un astfel de certificat, făina poate fi, apoi, dată spre vânzare. Frământarea aluatului, pentru pâinea din făină ecologică, se face cu mare atenţie. Făina ecologică are foarte multe beneficii pentru organism, spun brutarii. Şi proprietarul acestei fabrici de bragă din Galaţi se numără printre clienţii fideli ai morii din Tuluceşti. Un kilogram de făină ecologică costă între 6 şi 10 lei, în funcţie de sortiment, în timp ce un kilogram de făină obişnuită costă aproape patru lei, direct de la producător.

viewscnt

Din aceeași categorie