După ani în care li s-a părut că alimentele de import sunt cele mai bune, românii se reorientează spre produsele ecologice, sută la sută locale. Un motiv de bucurie pentru producărorii autohtoni cu afaceri în micile cătune. În 2015, doi antreprenori din judeţul Cluj deschideau singura păstrăvărie ecologică din România, de la acea vreme. O afacere de succes pe care, în prezent, au extins-o construind şi o băcănie modernă cu produse din păstrăv. Un material al campaniei PRIMA NEWS şi FOCUS, ,,Susţinem România – Mănâncă Româneşti!“
La doar câţiva kilometri de Cluj Napoca, în localitatea Bologa, se află prima păstrăvărie ecologică deschisă în ţara noastră. În 2015, când au construit-o, Leana şi Ovidiu Oltean, proprietarii păstrăvăriei, nici nu se gândeau că îi va lovi succesul . Ideea lor a fost să îi asigura fiului o hrană sănătoasă.
Creşterea păstrăvului ecologic nu este deloc simplă. Se face în mai multe etape şi este nevoie de multe bazine, extrem de încăpătoare. Afacerea a prins contur, iar cei doi soţi au început să facă şi preparate din păstrăv ecologic. Pentru că au fost extrem de apreciate de clienţi, au deschis şi o băcănie.
În băcănia lor se poate chiar şi mânca, iar preparatele sunt gătite în faţa clienţilor. Pe viitor, cei doi soţi se gândesc să-şi deschidă chiar şi un restaurant în comună. Vor contribui astfel şi la dezvoltarea turismului în zonă.