„Iubire şi oportunitatea de a schimba ceva.” Asta înseamnă Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid

„Iubire şi oportunitatea de a schimba ceva.” Asta înseamnă Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid. Proiectul a împlinit patru ani şi în tot acest timp nu doar el a crescut, ci şi copiii care sunt parte din program. Aceştia au fost încurajaţi şi susţinuţi să facă sport, au fost ajutaţi la teme şi urmăriţi îndeaproape la şcoală ca să nu abandoneze cursurile. Fostul internaţional român Miodrag Belodedici s-a alăturat şi el copiilor preţ de câteva ore şi bineînţeles că nu a ratat ocazia de a juca un meci cu puştii.

România de mâine va fi a celor care azi sunt copii. Şi e de datoria noastră să avem grijă de ei. Să nu-i lăsăm să se afunde în sărăcie, să nu-i lăsăm să abandoneze şcoala şi să renunţe la visurile lor. Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid are grijă de 45 de copii din medii defavorizate.

De două ori pe săptămână cei mici merg la antrenamente de fotbal. În paralel, sunt ajutaţi să-şi facă lecţiile pentru şcoală, iar voluntarii ţin permanent legătura cu familiile copiilor. Toate aceste lucruri se întâmplă deja de patru ani. În tot acest timp, alături de micii fotbalişti au fost sportivi de renume, care le-au împărtăşit poveştile lor de succes şi le-au demonstrat că se poate.

Micii fotbalişti nu pot sărbători altfel decât prin sport, aşa că împreună cu antrenorii lor, cu Belodedici, dar şi cu mai mulţi angajaţi ai unei multinaţionale au organizat imediat un minicampionat de fotbal. Rezultatul a fost mai puţin important, important a fost spiritul de echipă şi bucuria celor mici.

viewscnt

Din aceeași categorie