FoodPro Preloader

Jandarmul din Saint Tropez, o comedie de referinta, pe 21 iunie, la Prima TV

Jandarmul din Saint Tropez (în franceză Le gendarme de Saint-Tropez) este un film francez din 1964, regizat de Jean Girault. Este primul din cele șase filme din seria Jandarmul care au avut parte de un mare succes în perioada anilor 1960-1980. Filmul este realizat în mare parte la Saint-Tropez, mică stațiune franceză de pe Riviera franceză.
Ca urmare a serviciilor desfășurate în comuna Belvédère din departamentul Alpes-Maritimes unde se afla la post, Ludovic Cruchot (Louis de Funès), simplu maréchal des logis al jandarmeriei, este mutat în stațiunea Saint-Tropez din departamentul Var și promovat ca maréchal des logis-chef.
Sosit la noul său post, Cruchot participă la o vânătoare zadarnică și repetitivă a nudiștilor organizată de superiorul său, adjutantul Gerber (Michel Galabru). Cruchot reușește să pună la cale un plan excelent pentru a-i aresta.

Filmele din seria Jandarmul pot fi urmarite la Prima TV in fiecare miercuri, de la 20:30, incepand cu 21 iunie


În acest timp, fiica sa Nicole, care se plictisise de moarte în satul său, este impresionată de luxul din noul său oraș. Pentru a se face acceptată de tinerii burghezi din stațiunea balneară, ea își inventează un fictiv tată bogat: acesta era miliardar, avea un iaht în acest oraș și se numea Archibald Ferguson, pe care ea nu l-ar fi întâlnit niciodată.
Mai târziu, Cruchot descoperă că fiica sa și prietenul ei au furat o mașină sport scumpă (Mustang) cu care s-au prăbușit într-un șanț. Fără să știe nimeni, mașina era a unei bande de tâlhari care au furat un tablou de Rembrandt; tabloul se aflaîn portbagaj. Cruchot reușește să pună mâna pe mașină, dar aruncă din mașină mai multe obiecte, inclusiv tabloul. La rugămintea lui Nicole, Cruchot se dă drept miliardarul Archibald Ferguson.
La final, Cruchot este capturat de banda de hoți. Fiica lui Cruchot și amicii ei se luptă cu grupul care i-a răpit tatăl, iar pictura este returnată proprietarului de drept.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU