LIVE. Rudar - FCSB 0-2. Dennis Man şi Filipe Teixeira, decisivi în Slovenia

LIVE.  Rudar - FCSB 0-2. Dennis Man şi Filipe Teixeira, decisivi în Slovenia

Live. Rudar - FCSB. Vice-campioana României a debutat cu un succes clar, scor 2-0, în noul sezon al cupelor europene în Slovenia, pe terenul formaţiei Rudar Velenje, în turul doi preliminar al Ligii Europa, de la ora 18:30, în direct la Prima TV.

Nici nu a început bine noua stagiune şi trupa lui Nicolae Dică este în criză de formă. După rezultate neconvingătoare în meciurile de pregătire şi eşecul suferit la Giurgiu, 0-1 cu Astra, în prima etapă a Ligii 1, ”roş-albaştrii” pot lua o gură de oxigen în Slovenia, cu Ruduar Velenje.

Supriza antrenorului român este aruncarea în luptă din primul minut a atacantului francez Harlem Gnohere. Puternicul vârf de atac va fi susţinut de o linie de un trident ofensiv compus din tinerii Olimpiu Moruţan şi Dennis Man plus experimentatul Filipe Teixeira.

LIVE: Rudar - FCSB 0-2

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 90: Kamara scapă singur cu Bălgrădean, însă şutul său este slab şi portarul român prinde cu siguranţă.

Min. 88: Liberianul Abu Kamara (Rudar) vede şi el cartonaşul galben.

Min. 86: Junior Morais încearcă o ”foarfecă” de la 20 de metri, însă mingea nu îi pune probleme portarului Pridigar.

Min. 84: Al cincilea avertisment primit de FCSB este văzut de Momcilovici.

Min. 82: Ultima schimbare făcută de Nicolae Dică este Filip în locul lui Teixeira.

Min. 80: Galben şi pentru Benzar.

Min. 78: Qaka primeşte un cartonaş galben.

Min. 77: Slovenii sunt complet depăşiţi la toate capitolele. Florin Tănase a fost aproape de 3-0, însă portarul gazdelor a avut un reflex extraordinar.

Min. 74: 0-2! GOL FCSB! Filipe Teixeira dublează avantajul ”roş-albaştrilor”. Benzar a centrat perfect în careul gazdelor, fundaşii sloveni dau pe lângă minge, iar brazilianul Teixeira a marcat cu un şut sigur, din faţa porţii.

Min. 73: Florin Tănase a şutat din nou spre poarta slovenă, dar portarul gazdelor a reuşit să reţină.

Min. 71: Încă o ocazie mare pentru ”roş-albaştrii”. Acelaşi Florin Tănase, care a dinamizat ofensiva română, a reluat spectaculos, din întoarcere, dar mingea a căzut pe bara transversală.

Min. 70: Dublă ratare a românilor. Florin Tănase şi Filipe Teixeira au şutat spre poarta slovenă, însă mingea a fost respinsă de apărarea gazdelor.

Min. 68. Schimbare la FCSB. Intră Jakolis, iese Moruţan.

Min. 67: Momente de fotbal haotic la Velenje. Niciuna dintre cele două echipe nu reuşeşte mare lucru.

Min. 60: FCSB marchează, dar golul este anulat, corect, pentru o poziţie de ofsaid.

Min. 59: Rudar a fost aproape de un autogol. Fundaşul Vasilievici a respins rudimentar, puţin pe lângă propria poartă, o minge trimisă de români în careu.

Min. 54: Tănase pătrunde frumos în careul gazdelor, trimite mingea în faţa porţii, dar Pintilii se încurcă şi nu reuşeşte să reia pe poartă dintr-o poziţie ideală de gol.

Min. 51: FCSB nu se avântă în atac, ci încearcă un joc tacticos, de posesie. ”Roş-albaştrii” au trimis un şut pe poartă, prin Momcilovici, care a trimis plasat dintr-o lovitură liberă, dar portarul slovenilor a reţinut cu siguranţă.

Min. 46: A început partea secundă. Nicolae Dică l-a scos pe Gnohere şi l-a aruncat în luptă pe Florin Tănase.

Min. 45+2: Pauză la Velenje. FCSB are un avantaj minim după prima repriză a duelului cu formaţia slovenă Rudar.

Min. 45: Harlem Gnohere, foarte discret în prima repriză, şutează neinspirat, pe lângă poartă.

Min. 42: Rudar mai iroseşte o jumătate de ocazie. Acelaşi Radici nu poate relua spre poartă din careul mic al românilor. Mijlocaşul gazdelor, Pusaver, a văzut şi el cartonaşul galben.

Min. 37: NK Rudar Velenje e echipa care încearcă mai mult în aceste clipe, însă fără succes. La cealaltă poartă, Teixeira a trimis un şut frumos, de la 15 metri, însă un fundaş sloven a reuşit să devieze mingea în corner.

Min. 31: Croatul Domagoj Muici îşi încearcă norocul cu un şut de la mare distanţă, dar execuţia este defectuoasă, iar mingea trece mult pe lângă poarta română.

Min. 28: Galben şi pentru Teixeira! FCSB conduce acum şi la avertismente.

Min. 25: Ocaziile de poartă sunt rare la Velenje. FCSB plimbă mingea frumos, dar departe de poarta slovenilor. Rudar a irosit o bună oportunitate prin înaintaşul Radici, care s-a demarcat cu abilitate, însă nu s-a întâlnit cu mingea în faţa porţii lui Bălgrădean.

Min. 19: Arbitrul turc îşi trece în carneţel numele lui Harlem Gnohere, căruia tocmai i-a arătat cartonaşul galben.

Min. 17: Românii par mulţumiţi de rezultat. FCSB controlează jocul, în timp ce slovenii de la Rudar nu reuşesc mare lucru în ofensivă.

Min. 11: Trag şi slovenii un şut spre poartă, însă execuţia este slabă şi Bălgrădean reţine fără probleme.

Min. 5: 0-1! GOL FCSB! A marcat Dennis Man, cu capul, după o pasă perfectă a lui Junior Morais. Diferenţa de valoare dintre cele două echipe este evidentă.

Min. 3: Închizătorul gazdelor, croatul Muici, a primit primul cartonaş galben al meciului.

Minutul 1. Arbitrul turc Hussein Gocek a fluierat începutul partidei. Stadionul este pe jumătate plin. Românii au avut lovitura de start.

Ex-iugoslavii, fondaţi în urmă cu 70 de ani, au încheiat sezonul trecut pe locul 4 în prima ligă slovenă. Sunt la cea de-a patra prezenţă în cupele europene, unde au reuşit până acum să elimine trei echipe:

  • Constructorul Chişinău (Republica Moldova), în Cupa Cupelor 1998-99, după 2-0 acasă şi 0-0 în deplasare,
  • Narva Trans (Estonia), în Liga Europa 2009-10, după două succese: 3-1 şi 3-0,
  • Tre Fiori (San Marino), în urmă cu o săptămână, cu 10-0 la ”general”.

NK Rudar nu este tocmai o forţă a fotbalului sloven, având în palmares doar o cupă naţională, cucerită în urmă cu 20 de ani.

Meciul se va disputa la Velenje, pe stadionul Ob Jezeru, care are o capacitate de doar 2.341 de locuri.

Dacă va trece de sloveni, FCSB va întâlni o altă echipă din Estul Europei, pe croaţii de la Hajduk Split sau pe bulgarii de la Slavia Sofia.

NK Rudar Velenje - FCSB 0-2

Au marcat: Dennis Man (5), Filipe Teixeira (74)

Liga Europa, turul 2 preliminar

Rudar: Pridigar - Pusaver, Vasiljevici, Tomasevici, Pisek - Parfitt-Williams, Trifkovici - Muici, Bolha, Tucici - Radici
Rezerve: Karat, Crncici, Vodeb, Kamara, Simunac, Solomun, Vosnjak

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Momcilovici, J. Morais - Pintilii, Qaka - Man, Moruţan, Teixeira - Gnohere
Rezerve: A. Vlad, Bălaşa, L. Filip, Jakolis, D. Benzar, O. Popescu, Fl. Tănase

viewscnt