Mancarea care da dependenta la fel ca drogurile. Cei care vor sa se lase intra in sevraj chiar si o saptamana

Mancarea care da dependenta la fel ca drogurile. Cei care vor sa se lase intra in sevraj chiar si o saptamana

Chiar daca pare incredibil, exista mancare ce poate da dependenta la fel de puternica precum unele dintre droguri. Cei care vor sa se lase au chiar si timp de o saptamana dureri de cap, schimbari bruste de stare si dorinta puternica de a manca din nou.

Toti stim ca mancarea de tip fast-food nu e sanatoasa si ne afecteaza, insa cercetatorii au facut un studiu amanuntit si nu mica le-a fost mirarea sa descopere ca e aproape ca un drog pentru corpul uman.

Subiectii care au renuntat la mancarea de tip fast food au avut primele doua zile intense in efecte secundare specifice sevrajului, si inca 5 zile in care au resimtit mai putin.

Felul in care a reactionat corpul la intreruperea alimentarii cu fast food a fost similar cu cel in care reactioneaza atunci cand o persoana renunta la fumat sau la droguri.

Cercetatorii includ la categoria de fast food produse precum chipsuri sau pizza. Intreruperea lor din alimentatia zilnica poate duce la suferinta fizica dar si psihica.

Studii mai vechi au aratat ca aceleasi efecte le are si zaharul, insa atunci experimentele au fost facute pe animale. Este primul studiu de acest tip efectuat cu subiecti umani si cercetatorii spera ca datele colectate ii vor ajuta sa reduca consumul de fast food.

Pentru cercetare au fost selectati 231 de participanti cu varste intre 19 si 68 de ani. Cercetatorii i-au pus sa raporteze in detaliu ce se intampla atunci cand reduc cantitatea de junk food mancata sau cand se abtin de tot. Intreg experimentul a durat mai bine de un an. Multi dintre participantii care au incercat sa se abtina complet au ajuns sa manance din nou fast food si au raportat specialistilor acest lucru.

Cele mai intense simptome au fost raportate intre 2 zile si cinci zile de la taierea completa din alimentatie a fast food-ului.

Aproape 98% dintre participanti au declarat ca in primele zile dupa ce au renuntat la fast food s-au simtit tristi, abatuti, au simtit nevoia sa manance din nou astfel de alimente si au fost mai irascibili decat erau de obicei. Dupa aceasta perioada simptomele au inceput sa se reduca treptat.

viewscnt

Din aceeași categorie