FoodPro Preloader

Marea dragoste a lui Louis de Funes a trait 101 ani. A doua sotie a actorului a avut o viata tumultoasa

Fără Jeanne, Louis de Funès nu ar fi devenit niciodată actorul preferat al francezilor în a doua jumătate a secolului al XX-lea, afirmă jurnaliştii de la Le Point. Actorul Louis de Funès a decis să se căsătorească pentru a doua oară în anul 1943 şi şi-a unit destinele cu Jeanne-Augustine Barthélemy de Maupassant. Deşi erau foarte săraci, soţia l-a sprijinit întotdeauna, convinsă fiind că Louis va deveni într-o bună zi un star de cinema.

După ce soţul ei a devenit o vedetă a cinematografiei franceze, Jeanne era omniprezentă, îl sfătuia în privinţa rolurilor pe care trebuia să le accepte sau să le refuze, negocia în secret cu producătorii, insista cu ardoare asupra regizorilor, convingându-i să realizeze cât mai multe prim planuri cu chipul soţului ei, pentru a-i mări ochii albaştri cât mai mult. Mai târziu, Edouard Molinaro, care a filmat "Oscar et Hibernatus" cu celebrul actor, s-a plâns de insistenţele lui Jeanne, însă a lăudat-o pentru grija pe care o avea pentru soţul ei.

În spatele fiecărui bărbat mare se află o femeie mare, spune un dicton. Aşa cum generalul Charles de Gaulle o avea pe Yvonne, Louis de Funès putea să conteze întotdeauna pe Jeanne. Cele două soţii se asemănau: reprezentau o combinaţie de discreţie şi distincţie, niciuna nu a acordat niciodată un interviu la televiziune, dar, în culise, supravegheau absolut tot. Jeanne a fost aceea care a ales-o pe Claude Gensac pentru a o întruchipa pe marele ecran pe soţia personajului jucat de Louis de Funès în 12 filme, inclusiv cele din seria "Jandarmul".

Filmele din seria Jandarmul pot fi urmarite la Prima TV in fiecare miercuri, de la 20:30, incepand cu 21 iunie

"Cu mine, nu trebuia să îşi facă griji", dezvăluia actriţa într-un interviu acordat în 2014.

După moartea lui Louis de Funès, în 1983, Jeanne, rămasă văduvă, s-a mutat într-un apartament de pe strada Montpensier din Paris. Întunecos, cu tavanul destul de jos, cu mobilier bătrânicios, apartamentul era plin de suvenire şi fotografii ale actorului şi oferea o vedere splendidă asupra grădinilor de la Palais-Royal. Fiul lor Patrick locuia cu un etaj mai jos. Palais-Royal a fost centrul de gravitaţie al familiei. Din noiembrie 1971 până în septembrie 1972, Louis de Funès a interpretat rolul principal în spectacolul "Oscar", pus în scenă la Palais-Royal, în care juca alături de celălalt fiu al său, Olivier.

Bolnavă şi slăbită de mai multe luni, Jeanne a fost nevoită să îşi părăsească apartamentul pentru a instala într-o clinică medicală în apropiere de Longjumeau. Cei doi fii ai ei, Patrick, fost medic radiolog, şi Olivier, comandant de navă, retras din activitate, veneau să o vadă în fiecare zi. Jeanne de Funès a murit pe 7 martie 2015, iar un serviciu funerar a avut loc pe 12 martie la biserica Saint-Roch din Paris. Jeanne de Funès a fost înmormântată pe 13 martie, în cimitirul din Cellier, o localitate din departamentul francez Loire-Atlantique, în care îşi doarme somnul de veci şi soţul ei celebru.

Sursa

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU