FoodPro Preloader

Top 7 canioane impresionante ale lumii. Natura este cel mai iscusit architect!

Planeta ‘’gazduieste’’cele mai variate forme geografice, iar canionele sunt unele dintre cele mai spectaculoase. Vai adanci sculptate de ape repezi de munte si vantul aspru, straturi perfect asezate de roca si multa culoare, fac din acestea un patrimoniu mondial deosebit de important. Asa ca, va invitam sa calatoriti cu noi catre tarumurile dramatice ale celor 7 canione pe care le gasiti in lista de mai jos:

Marele Canion, America

Unul dintre cele mai impresionante astfel de forme de pe Terra este, cu siguranta, Grand Canion din Statele Unite ale Americii. Dispus in nordul statului Arizona, fluvial Colorado a format aici cel mai dramatic peisaj, vestit printre fotografii din intreaga lume, dar si printre cei in cautarea aventurii. Are o adancime de 1.828 de metri si o lungime de 445 de kilometri, iar locul ascunde o multime de secrete.Potrivit geologilor, aceasta vale s-ar fi format in urma cu 17 milioane de ani in urma, atunci cand raul Colorado a inceput sa sculpteze in roca, ca in prezent sa ne minunam de forma sa actuala.

Canionul Blyde River - Africa de Sud

Africa de Sud este unul dintre cele mai surprinzatoare locuri de pe Pamant, cu privelisti spectaculoase, orase efervescente, plaje si canione dramatice. Canionul raului Blyde este cea mai verde priveliste, acoperit de o vegetatie subtropicala, in care primatele isi gasesc adapostul ideal. Blyde River are o adancime de 762 de metri si se intinde pe o lungime de 26 de kilometri.

 

Canionul Tara, Muntenegru

Muntenegru este o tara incredibil de frumoasa, iar Canionul Tara are cu adevarat peisaje incredibile. Face parte din Parcul National Durmitor si, datorita unicitatii sale, a fost inclus in Patrimoniul Mondial Unesco. Un spectacol vizual greu de egalat, asta ofera turistilor canionul de 82 de kilometric si o adancime de 1300 de metri.


Canionul Yarlung Tsangpo, Tibet

O alta destinatie incredibila pentru aceia dintre voi pasionati de drumetii si privelisti ametitoare este Canionul Yarlung Tsangpo din Tibet. Aceste se intinde de la Muntele Kailash pana la raul Brahmaputra, in nordul Indiei.valea de 240 de kilometric este cunoscut printre cunoascatori ca fiind ‘’Everestul raurilor’’.

Kali Gandaki Gorge, Nepal

Cheile Kali Gandaki si raul care curge prin ele se poarta numele zeitei Hindu Kali, care este personificarea fortelor puternice ale naturii. Adancimea exacta a canionului ramane necunoscuta; se estimeaza ca ar avea o adancime mai mare de 6 000 de metri. Cheile Kali Gandaki sunt inconjurate de muntii maiestuosi Annapurna si Dhaulagiri, a caror inaltime este mai mare de 8.000 de metri. Anual, varfurile cu zapada sunt atractive pentru mii de calatori.

Canionul Colca, Peru

Ati auzit de Colca? Este poate unul dintre cele mai indepartate canione din acest top, dar si unu dintre cele mai vizitate locuri din Peru. Pe aceste culmi si in aceste vai adanci se odihneste condorul andin, iar arheologii sunt recunoscatori pentru siturile ce dateaza de acum 6.000 de ani. Canionul Colca are o adancime de 4.000 de metri.

 

Canionul de Cupru, Mexic

Canionul de Cupru este un grup de sase canioane distincte in Sierra Madre, in partea de sud-vest a statului Chihuahua, in nord-vestul Mexicului. Sase rauri si-a gasit calea prin aceste vai, sculptand si azi forme care mai de care mai spectaculoase. Toate 6 ajung in Rio Fuerte si se golesc in Golful California. Peretii canionului au culoarea cuprului , de aici si numele acestui loc mirific. Cel mai adanc punct al canionului ajunge pana la 1879 de metri.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU