Victorie lejeră pentru FCSB în Slovenia: 2-0 cu Rudar Velenje

Victorie lejeră pentru FCSB în Slovenia: 2-0 cu Rudar Velenje

FCSB a câştigat fără emoţii primul meci din acest sezon în Liga Europa, 2-0 pe terenul slovenilor de la Rudar Velenje, prin golurile marcate de Dennis Man şi Filipe Teixeira.

Sub privirile câtorva sute de spectatori, FCSB nu le-a dat nicio şansă gazdelor. Dennis Man a deschis scorul rapid, prin Dennis Man, după o centrare perfectă a lui Junior Morais. Golul marcat în minutul 5 de tânărul mijlocaş al ”roş-albaştrilor” a fost singurul moment interesant al primei părţi, care a fost controlată de români.

FCSB a început meciul cu Harlem Gnohere în vârful ofensivei, însă randamentul francezului nu a fost unul prea bun. Lucrurile s-au schimbat în partea secundă, odată cu aruncarea în luptă a lui Florin Tănase.

Acesta a creat numeroase momente de panică în careul slovenilor, însă nu a reuşit să fructifice niciuna din marile oportunităţi de gol pe care le-a avut. A înscris, însă, veteranul brazilian Filipe Teixeira, care a profitat de o gafă a devensivei gazdelor, după o centrare preciză a lui Romario Benzar, când mai erau de jucat 15 minute.

Scorul putea lua proporţii pe final de meci, însă avantajul de două goluri este liniştitor pentru trupa lui Nicolae Dică înaintea partidei retur, care se va disputa la Bucureşti, în 2 august.

Cealaltă reprezentantă a României în turul doi preliminar al Ligii Europa, Viitorul Constanţa, a obţinut doar o remiză, scor 2-2, pe teren propriu, cu olandezii de la Vitesse Arnhem.

Echipa de la malul Mării Negre a condus cu 2-0, după o ”dublă” reuşită de tânărul Denis Drăguş, însă olandezii au reuşit să egaleze prin reuşitele semnate de Tim Matavz şi Brian Linssen.

viewscnt