Bucataria este un spatiu cu personalitate, bine optimizat din punct de vedere functional. Amenajarea acestuia este o adevarata provocare pentru ca trebuie sa tii seama de un numar mare de aspecte. Nu despre aceste amanunte ne dorim sa discutam in randurile urmatoare, ci despre acele accesorii care insufletesc incaperea. Descopera cateva dintre obiectele care transforma o bucatarie perfect functionala in una calda, atractiva care te imbie sa stai la povesti.
1.Ghivecele cu plante aromatice
Plante aromatice nu sunt doar condimente care dau savoare divina alimentelor preparate. Sunt si elemente decorative care insufletesc incapere cu nuantele vibrante de verde si parfumul delicat. Ghivecele ceramice pot fi montate cu usurinte pe pervazul geamului sau intr-un colt pe blatul de lucru. Ai o varietate mare din care sa alegi: busuioc, cimbru, rozmarin, patrunjel, menta sau coriandru. Le vei gasi cu usurinta locul. Vei vedea ca te vor face sa te simti bine.
2.Suport pentru cesti
Cestile colorate pentru ceai si cafea nu trebuie sa fie ascunse intr-un dulap. Le poti tine la indemna bine organizate cum iti place intr-un suport dedicat. Ai la indemana o varietate mare de piese, de la cele realizate din inox care sustin trei, patru sau sase cesti, la cele realizate din esente de lemn expresive. Amplaseaza suportul la vedere, in apropierea ceainicului sau a aparatului de preparare a cafelei. Alege cesti in culori vibrante, rosu, galben, verde albastru. Vor insufleti incaperea.
3.Blatul de prezentare
Blaturile de prezentare sunt acele unelte care te ajuta sa montezi rapid o gustare lejera. Poti servi fructele de dimineata sau bruschetele de la cina. Iti poti incanta invitatii cu mixturi de nuci si fructe sau branzeturi rafinate. Un asemenea accesoriu iti permite sa iti pui in valoare talentele culinare, chiar daca nu esti expert in domeniu. Alege un blat rotativ realizat din lemn de maslin, marmura sau piatra naturala. Aceste materiale au o expresivitate aparte si confera aerul de camin mult dorit.
4. Borcanele pentru depozitarea condimentelor si a alimentelor
Rafturile din bucatarie pot fi puse in valoare cu ajutorul borcanelor. Dealtfel aceste accesorii sunt extrem de utile pentru depozitarea alimentelor. Pastele, boabele de fasole, naut, linte, malaiul si faina de orez pot fi pastrate in borcane din sticla prevazute cu sisteme de inchidere ermetice. In recipiente de acest tip pot fi tinute la fel de lejer condimentele (sare, paprica, piper, anason, turmenic, scortisoara) dar si ceaiurile. Astfel vei avea o bucatarie bine organizata cu accente estetice deosebite.
5. Vaza
Vaza este un accesoriu decorativ universal, nu este doar pentru living. Este piesa care iti face fiecare dimineata mai frumoasa. Un trandafir, o frezie, un ghiocel, o lalea, un liliac, un fir de vasc sau o frunza de feriga, sunt cateva dintre plantele pe care le ai la indemana care condimenteaza atmosfera. Ai la dispozitive o varietate mare de solutii, de la vaze ceramice clasice la piese din sticla cu forme deosebite sau corpuri din metal cu estetica vintage. Alegerea acesteia este o sarcina personala, deci poti spune ca vaza iti permite sa iti pui amprenta asupra incaperii. Pe masa, pe blat, pe raftul suspendat sau pe comoda de langa. Unde alegi sa o montezi?
Acestea sunt cateva dintre accesoriile accesibile care iti permit sa crezi atmosfera calda pa care o apreciezi atat de mult.