9 alimente periculoase pe care poti sa le inlocuiesti foarte usor cu variante sanatoase

9 alimente periculoase pe care poti sa le inlocuiesti foarte usor cu variante sanatoase

Alimentatia este foarte importanta pentru sanatatea noastra si trebuie sa-i acordam importanta cuvenita. In lumea de astazi ne-am obisnuit sa mancam anumite alimente care ne fac foarte mult rau, desi avem variante mult mai sanatoase si cel putin la fel de gustoase la indemana.

Cei de la BrightSide au gasit 9 alimente destul de daunatoare pentru corp dar si pentru kilogramele in plus. Aceste mancaruri pot fi inlocuite usor insa cu gustari asemanatoare, mai sanatoase si de multe ori chiar mai gustoase decat primele.

Chipsuri vs Popcorn

Popcornul e o varianta mult mai sanatoasa decat chipsurile. In primul rand are un nivel mult mai scazut de grasimi si carbohidrati, are calorii mai putine si nu se obtine prin prajire, cum e cazul chipsurilor care sunt adevarate bombe calorice.

Maioneza vs Mustar

Maioneza contine si zahar dar si grasimi saturate, cele mai periculoase pentru organism, in timp ce mustarul are doze mult mai mici din ambele. La fel si nivelul de calorii este mai scazut in cazul mustarului, iar gustul e unul mai pregnant, mai aromat si mai puternic.

Orez alb vs Orez brun

Sa stabilim de la bun inceput ca orezul nu se poate compara cu chipsurile sau maioneza. Orezul, in oricare dintre forme, este un aliment mai sanatos si bun pentru functionarea organismului, insa daca ai posibilitatea sa alegi, alege orezul brun pentru ca el contine mai multe elemente nutritive, fibre, vitamine, minerale.

Faina de grau vs Faina de cocos

Iata o varianta ceva mai ciudata si rar intalnita de catre romani: folosirea fainei de cocos. Faina de cocos e o sursa excelenta de fibre si proteine si are un continut mai scazut de carbohidrati decat faina de grau.

Chifla vs ciuperci

Ciupercile au o multime de avantaje. In primul rand, daca vrei sa faci un burger acasa poti sa folosesti ciuperca porbello perfect in loc de chifla si o sa scazi cantitatea de carbohidrati din alimentatie. La fel de bine ciupercile sunt un inlocuitor foarte bun pentru carne pentru ca au o textura asemanatoare.

Piure de cartofi vs conopida

Conopida poate fi facuta si ea piure si are o tetura pufoasa, asemanatoare cartofilor, insa contine mai putini carbohidrati si cel mai important nu contine aproape deloc grasimi.

Zahar vs Miere

Mierea e un super aliment care contine multe vitamine si minerale si e mult mai usor de digerat decat zaharul rafinat care trebuie evitat cu orice pret.

Paste fainoase vs paste din dovlecel

Pastele facute din dovlecel pot sa inlocuiasca pastele traditional in modul cel mai gustos. Cu o simpla razatoare puteti obine felii asemanatoare pastelor dintr-un dovlecel si le gatiti rapid. Contin putine calorii si carbohidrati.

Cartofi prajiti vs morcovi la cuptor

Ultima sugestie este inlocuirea cartofilor prajiti cu morcovii taiat fasii si pusi la cuptor. Cartofii au de doua ori mai multe calorii si carbohidrati decat cartofii, se gatesc mai greu si gustul dulceag al morcovilor este unul foarte bun.

viewscnt

Din aceeași categorie