Fiecare ţară are propriile semne de dragoste naţionale. Simbolurile tradiţionale îşi au originea în cele mai vechi timpuri. Rădăcinile lor se întorc la legende şi credinţe populare. Simbolismul naţional s-a format sub influenţa contextului cultural şi mental, deci este departe de a fi întotdeauna înţeles în afara ţării. Iată care sunt cele mai faimoase simboluri ale iubirii şi căsătoriei la diferite naţiuni.
Simbolul iubirii în China
Există atât de multe simboluri de dragoste în ţară, încât este destul de greu să îţi dai seama care este principalul. Pentru a vorbi despre sentimentele lor, chinezii prezintă bujori iubitei lor. Aceste flori delicate promovează înţelegerea reciprocă şi întăresc uniunea. Fluturii sunt un simbol popular al iubirii. O pereche de fluturi indică dragoste reciprocă. Se crede că fluturii la o sărbătoare de nuntă sunt un semn bun care promite fericire nemărginită proaspeţilor căsătoriţi. Este obişnuit ca o familie nou formată să dea raţe mandarine, astfel încât unirea să fie puternică. Aceste păsări, precum lebedele, se împerechează o singură dată.
Simbolul iubirii în Japonia
Iubitorii din Ţara Soarelui Răsare se închină berzelor. Această pasăre simbolizează loialitatea. Berzele îşi aleg un partener pentru viaţă şi, împreună cu „jumătatea” lor, îşi construiesc un cuib şi au grijă de pui. Japonezii folosesc imaginea unei păsări monogame în ceremoniile de nuntă. Barza este, de asemenea, un simbol al longevităţii. Imaginea păsărilor este o dorinţă „criptată” pentru tineri, de a trăi împreună până la o vârstă matură, păstrând sentimente pasionale şi loialitate.
Simbolul iubirii în India
Hinduşii consideră iasomia un simbol al iubirii. Există o legendă frumoasă despre dragostea neîmpărtăşită a prinţesei Jasmine pentru Dumnezeul Soarelui. Incapabilă să reziste suferinţei provocată de sentimentele neîmpărtăşite, fata s-a sinucis. La aflarea tragediei, Dumnezeul Soare a fost supărat şi, în memoria frumuseţii, i-a transformat cenuşa într-un copac frumos. Conform legendei, atunci când iasomia înfloreşte, sufletul fetei zboară liber. Nu întâmplător florile înfloresc doar noaptea: Jasmine nu vrea să-şi deranjeze iubitul.
Simbolul iubirii în Franţa
Cupluri din întreaga lume vin în Franţa pentru a-şi mărturisi dragostea şi a face propuneri de căsătorie la poalele Turnului Eiffel. Clădirea a fost mult timp un simbol al romantismului şi al sentimentelor profunde. Dar francezii înşişi îşi mărturisesc dragostea într-un mod diferit: aici crinul regal este simbolul iubirii. Un bărbat care prezintă unei fete un buchet din aceste flori, are cu siguranţă intenţia unei relaţii serioase. Anterior, a existat o legendă care spune că, după ce un tânăr a cerut mâna şi inima unei fete, mirele i-a adus un crin regal în fiecare zi până la nuntă, exprimându-şi astfel dragostea.
Simbolul iubirii în Anglia
Simbolul britanic al iubirii şi al căsătoriei puternice este broasca ţestoasă. Reptila a câştigat acest titlu prin dedicarea sa pentru partenerul său. Shakespeare s-a adresat simbolului în piesele sale, eroii jurând dragoste eternă, comparându-se cu perechile de broască ţestoasă.