In timp ce vantul taios de iarna ne usuca foarte tare pielea, razele soarelui si temperaturile ridicate pot duce la pete maronii si riduri fine. Mai jos, vedem cateva probleme comune ale tenului si propunem solutii pentru fiecare dintre ele.
Riduri fine de pe frunte
Desi sunt alaturi de tine, fie ca vrei, fie ca nu, pe toata durata anului, ele isi fac simtita prezenta cel mai mult atunci cand pielea ta este deshidratata sau uscata. Ridurile fine pot fi diminuate cu ajutorul grasimilor sanatoase ce se gasesc in uleiurile din plante, precum uleiul de masline, cel de rapita sau cel de in. Adauga-le cu incredere in smoothie-uri, sucuri, dar si supe sau salate. O sticla de ulei de masline pe care sa o ai mereu la indemana va schimba gustul mesei de pranz si iti va mentine tenul tanar.
Cosuri din zona T
Mai mult ca sigur, zaharul reprezinta una dintre principalele cauze ale acneei, dar pe langa reducerea consumului de dulciuri, este recomandat sa introducem cat mai multe alimente alkaline in dieta. Asparagusul, telina, andivele, dar si fructele de padure, grapefruit-ul, lamaile sau lime-ul te vor ajuta sa iti pastrezi fruntea, nasul si barbia curate si luminoase.
Cearcane
Pentru acestea, sfatul este acelasi pe care il auzim dintotdeauna, dar multe dintre noi il uitam adesea: bea cat mai multa apa. Mai exact, cel putin 1.5 L pe zi.
Inflamatii
De cele mai multe ori, usoarele inflamatii ale pielii apar din cauza retentiei de apa, asadar, daca te confrunti cu aceasta problema alege sa consumi alimente diuretice precum telina, castraveti, cicoare sau chimen dulce.
Piele aspra (descuamarea pielii de pe obraji si barbie)
Cuvantul cheie pentru aceasta problema este Omega-3. Acizii grasi, o crema hidratanta si o atitudine pozitiva iti vor pastra fondul de ten intact pe toata durata zilei. O alimentatie bogata in peste gras, precum hering, macrou, somon, ton sau sardine, te vor ajuta sa asimilezi Omega-3. Daca faci parte din categoria celor care nu mananca peste, uleiul de rapita si uleiul de in reprezinta inlocuitori foarte buni, acestea continand un numar similar de acizi grasi.