Toţi experţii consideră că stresul este unul dintre factorii semnificativi ai hipertensiunii arteriale. Excitaţia constantă duce la îngustarea şi spasmul vaselor mici, ceea ce creşte presiunea diastolică şi sarcina asupra muşchiului inimii, având un efect negativ persistent asupra citirilor sistolice. Obezitatea şi aportul masiv de sare contribuie, de asemenea, la triste statistici privind hipertensiunea. Astăzi însă, oamenii de ştiinţă au dezvoltat o serie de tratamente naturiste sigure, pentru hipertensiune, concepute pentru a stabiliza starea pacienţilor hipertensivi şi remisiunea lor pe termen lung.
Atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale sunt invariabil principalele cauze de deces în lume. Aproape 16 milioane de oameni mor într-un an din cauza acestor patologii şi adesea statisticile nu menţionează că o anumită boală duce la apariţia lor, lucru pe care mulţi nu îl iau în serios. Hipertensiunea nu este degeaba numită „ucigaşul tăcut”. Pacientul continuă să lucreze, fără să îşi dea seama de riscul la care se supune. Însă, dacă tensiunea arterială creşte foarte mult şi nu se iau măsuri la timp, pacientul poate ajunge la spital.
Tratamente naturiste - efecte
Cele mai recente medicamente naturiste sunt concepute pentru a readuce tensiunea arterială la normal, fără a mai trece prin creşteri bruşte, fără a mai suferi dureri de cap şi oboseală. Tratamentele naturiste conţin ingrediente 100% naturale care au rolul de a curăţa vasele de sânge, de a reface pereţii deterioraţi şi de a proteja ţesutul capilar de rigiditate şi fragilitate, reducând riscul formării cheagurilor de sânge în artere. Un tratament cu aceste remedii normalizează circulaţia vasculară şi elimină anevrismele.
Fă exerciţii fizice
Exerciţiul fizic este, de asemenea, un mod foarte natural şi eficient de a reduce tensiunea arterială şi de a o ţine sub control. S-a dovedit de o sută de ori că activitatea fizică regulată întăreşte inima, iar o inimă puternică înseamnă tensiune normală şi mai puţină presiune asupra vaselor de sânge. Aşadar, încearcă să faci cardio mai des, de preferinţă într-un ritm moderat. Nu trebuie să transpiri în fiecare zi pe banda de alergat din sala de sport, ci să foloseşti scările în loc de lift şi să te plimbi pe jos în loc să mergi cu maşina. Înscrie-te la un curs de dans pentru vârstnici (din fericire, astăzi există astfel de cursuri de dans în aproape fiecare oraş).
Încetează să mai mănânci anumite produse în exces
Dacă suferi de hipertensiune arterială, ar trebui să acorzi o atenţie specială dietei. În primul rând, este important să limitezi aportul de sare, iar norma să nu depăşească 5 grame pe zi, ceea ce echivalează cu aproximativ 1 linguriţă. Sodiul are, de asemenea, un efect negativ asupra sănătăţii rinichilor şi vaselor de sânge şi creşte sarcina asupra riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. De asemenea, ar trebui să ai grijă la consumul de cafea şi, în general, de băuturile cu cofeină. Dacă încetezi să le utilizezi, atunci este posibil ca tensiunea arterială să se normalizeze de la sine şi nevoia de medicamente să dispară.