Nu trebuie să ai o casă mare pentru a organiza o masa festivă de sărbători. Spiritul sărbătorii este să fii alături de cei dragi şi niciun metru pătrat în minus nu poate strica această magie. Iată câteva idei despre cum să organizezi o masă festivă, indiferent de mărimea casei tale.
Creează spaţiu
Profită la maximum de spaţiul din cameră. Rearanjează mobilierul pentru a face loc. Poţi chiar să îl muţi într-un colţ sau să îl muţi temporar în altă cameră. Fă rost de scaune pliabile uşor de mutat şi de depozitat. Mesele mici şi măsuţele de cafea sunt potrivite pentru băuturi şi gustări. Dacă este posibil, fă loc într-o altă cameră pentru a depozita lucrurile oaspeţilor, astfel încât genţile şi hainele să nu aglomereze spaţiul festiv.
Servire alternativă
Nu toată lumea are suficient spaţiu pentru a aranja o masă pentru 20 de persoane. Acest lucru nu este atât de complicat, deoarece există multe alternative. Poţi chiar să renunţi la masă. Cei mai mulţi oameni nu se vor supăra să stea pe canapea cu o farfurie în mână şi să discute cu rudele pe care nu le-au mai văzut de mult timp. Organizează un bufet şi aşează acolo platourile cu bucate şi farfuriile stivuite, alături. Te aştepţi ca musafirii să vină cu copiii lor? Întinde o faţă de masă pe podea şi fă un picnic. Farfuriile de unică folosinţă, tacâmurile şi şerveţelele te vor scăpa de un munte de vase murdare. Doar compania bună şi mâncarea delicioasă sunt amintite, nu şi farfuriile.
Simplifică procesul de pregătire a meselor
Încearcă să alegi meniuri pe care să le poţi pregăti din timp, astfel încât să nu îţi aglomerezi bucătăria şi să petreci mai mult timp cu oaspeţii. Ai grijă să ai o varietate de băuturi. Configurează un bar, unde oaspeţii se pot servi singuri.
Ieşi din casă
În multe regiuni, vremea este suficient de bună pentru a te bucura de un foc de tabără, plimbări şi activităţi în aer liber chiar şi iarna. Este o alternativă excelentă sau un plus la o masă.
Cere ajutor
oaspeţilor doresc să contribuie la servirea mesei, iar munca în echipă este mai distractivă. Roagă pe unii dintre oaspeţi să vină mai devreme pentru a ajuta la pregătirea meniului şi la organizarea mesei festive. Lasă-i şi pe oaspeţi să aducă o gustare sau un desert. Lasă-ţi fiica adolescentă sau bunica să distreze copiii mici. Cauza comună uneşte.
O zi de sărbătoare înseamnă şi distracţie. Şi, deşi porunca bucuriei şi distracţiei se extinde pe tot parcursul sărbătorii, seara, este sărbătorită cu o masă festivă, deoarece aşa ăţi poţi exprima bucuria - o masă care abundă în feluri de mâncăruri delicioase şi băuturi.