Iti place orezul? Ce sa nu faci niciodata daca vrei sa nu suferi de intoxicatie alimentara

Iti place orezul? Ce sa nu faci niciodata daca vrei sa nu suferi de intoxicatie alimentara

Orezul este o mancare foarte sanatoasa si apreciata de tot mai multi oameni, insa cercetarile recente au descoperit ca multi fac o greseala care poate duce chiar pana la o intoxicatie.

Daca apreciezi mancarea indiana sau chinezeasca, cu siguranta iti place orezul. Probabil ca nu stiai, insa, ca orezul nu ar trebui reincalzit. Mai mult, daca nu vrei sa suferi un deranjament al tranzitului intestinal, ar fi bine sa bagi in frigider orezul la mai putin de o ora dupa ce a fost gatit si sa-l mananci in cel mult 24 de ore.

Fiona Hunter, un specialist britanic, a explicat pentru Daily Mail ca orezul gatit ar trebui sa fie consumat in mai putin de 24 de ore si bagat in frigider la mai putin de o ora dupa ce a fost gatit.

Orezul gatit poate fi reincalzit insa trebuie sa fie depozitat corect, asa cum am specificat mai sus. In orice caz, reincalzirea nu este un lucru bun si ar trebui evitat pentru ca poate da diaree. Orezul negatit contine Bacillus cereus, o bacterie care poate sa supravietuiasca chiar si dupa ce orezul e gatit si poate cauza intoxicatii.

Daca orezul este lasat la temperatura camerei dupa ce este gatit, sporii pot creste in bacterie si se multiplica. Acest proces poate produce toxine ce cauzeaza diaree si chiar voma.

Este vital ca orezul sa fie bagat in frigider imediat dupa ce a fost gatit, daca planuiesti sa il mananci mai tarziu. Daca ai facut o cantitate mare de orez, pune-l in mai multe recipiente mici pentru ca sa se raceasca mai repede.

Un alt sfat al specialistilor este ca atunci cand gatiti orezul sa folositi multa apa pentru ca aceasta ajuta la eliminarea arsenicului, prevenind intoxicarile.

viewscnt

Din aceeași categorie