Un studiu britanic scoate la iveala o statistica amuzanta care arata ca unele persoane isi gasesc cu dificultate pereche din cauza unui obicei alimentar.
Se pare ca persoanele care mananca fara gluten isi gasesc dragostea si fericirea in cuplu ceva mai greu decat restul oamenilor. Motivul este unul foarte simplu: mai mult de 40% din cei chestionati in acest studiu au marturisit ca evita sa aiba intalniri amoroase cu o persoana cu astfel de obiceiuri alimentare.
Fie ca oamenii sufera de intoleranta la gluten sau nu, cei care aleg sa taie proteinele din alimentatia lor in mod asumat ii fac pe cei din jur sa creada ca sunt persoane egoiste si care sunt dificil de satisfacut.
Participantii la studiu si-au exprimat deschis ezitarea de a avea o intalnire amoroasa cu o persoana cu dieta fara gluten. Ei au fost pusi sa estimeze care ar fi probabilitatea de a merge la o intalnire cu cineva care are diferite particularitati. Cei mai multi au evitat persoanele cu diete fara gluten.
Este trist, insa cei care mananca fara gluten sunt perceputi de 44% dintre oameni drept persoane cu asteptari foarte mari, greu de satisfacut,31% le considera persoane mofturoase, iar 14% le considera chiar persoane egoiste, arogante si dificile. Altii le descriu drept ‘plangacioase’, persoane care critica cu usurinta, care vor sa manipuleze si sa ii controleze pe ceilalti.
Doar 6% dintre cei chestionati cred despre persoanele care urmeaza o dieta fara gluten ca sunt persoane intelegatoare, iar 3% le percep ca fiind persoane fericite, energice si disciplinate, dar e posibil ca aceste persoane cu pareri atat de bune sa fie si ele la randul lor la dieta fara gluten.
Mai mult, barbatii care urmeaza o dieta fara gluten sunt considerati mai feminini. Studiul a aratat ca un numar semnificativ de persoane se declara ceva mai intelegatoare daca cei care urmeaza aceasta dieta o fac din cauza unor alergii, insa sunt impotriva celor care urmeaza acest obicei doar pentru ca este un nou trend.
Specialistii vor continua studiile pentru a afla daca nu cumva un numar mare de persoane mananca chiar si cu gluten tocmai pentru a parea mai cool si mai atragatori pentru ceilalti, punandu-si la risc propria sanatate. Cei alergici chiar si daca mananca o cantitate foarte mica de gluten pot sa sufere de dureri abdominale, constipatie si flatulente.