Statistica surprinzatoare: Ce se intampla cu cei care au fost alaptati la san atunci cand erau mici

Statistica surprinzatoare: Ce se intampla cu cei care au fost alaptati la san atunci cand erau mici

Mai multe studii recente au aratat cat de benefic este alaptatul pentru copil si pentru dezvoltarea sa ulterioara. O noua statistica insa vine cu o concluzie surprinzatoare.

Statele Unite dar si Marea Britanie au cele mai mici procente de mame care alapteaza, lucru care pare sa nu fie deloc benefic pentru dezvoltarea copiilor. Un studiu recent facut de Queen’s University Belfast, efectuat pe 9000 de persoane, scoate la iveala faptul ca beneficiile alaptatului nu sunt doar de ordin fizic.

Concluziile studiului citat de Daily Mail arata ca atunci cand ajung la varsta de 50 de ani, bebelusii care au fost alaptati la san cand erau mici, ajung sa castige in medie cu 10% mai mult fata de cei care nu au fost alaptati.

Oamenii de stiinta cred ca motivele ar putea fi dezvoltarea creierului mai eficient pentru cei care sunt alaptati la san, dar si scaderea riscurilor precum dezvoltarea alergiilor sau multor altor boli.

Foarte multe tinere mame din Marea Britanie renunta la alaptat foarte, foarte devreme in viata copilului si trec pe alimentarea acestuia cu formula speciala.

In majoritatea tarilor civilizate exista acest trend de a nu mai fi alaptati cei mici pentru o perioada prea lunga de timp. Doar 34% dintre britanici sunt alaptati pana la 6 luni, in Statele Unite vorbim despre 49%, in Germania 50%, iar in Elvetia 62%.

‘In Marea Britanie s-au demarat numeroase campanii de informare pentru tinerele mamici despre beneficiile evidente ale alaptatului, in ultimii ani. Cu toate astea, cercetarile noastre recente arata ca beneficiile alaptatului pot influenta decisiv intreg parcursul vietii copilului, inclusiv cand vorbim despre impactul economic’, a declarat pentru Daily Mail, Dr. Mark McGovern, cel care a condus acest studiu.

Concluzia studiului a fost ca daca cei mici ar fi alaptati pentru o perioada mai lunga de timp, acest lucru poate avea un impact substantial economic asupra lor, dar si asupra resurselor care s-ar putea reinvesti ulterior in sistemul medical de exemplu, din taxele platite de copii cand vor ajunge la maturitate.

Clasamentul primelor 10 tari in care copii sunt alaptat foarte putin timp este: Irlanda, Franta, Statele Unite, Spania, Marea Britanie, Italia, Korea, Muntenegru si Guyana.

La polul opus, clasamentul terilor in care peste 95% dintre copii sunt alaptati la san pentru o perioada mai lunga de 6 luni se numara: Sri Lanka, Bhutan, Nepal, Madagascar, Nigeria, Rwanda, Kenya, Gambia, Burundi, Uruguay, Peru.

viewscnt

Din aceeași categorie