Verdeturile de primavara pe care trebuie neaparat sa le consum daca vrei o sanatate de fier

Verdeturile de primavara pe care trebuie neaparat sa le consum daca vrei o sanatate de fier

Primavara, pietele sunt doldora de alimente sanatoase, de verdeturi pline de vitamine si nutrienti. De acum inainte important e sa facem alegerile cele mai bune pentru sanatatea noastra.

Noi venim in ajutorul vostru si va facem recomandari pentru a alege cele mai bune legume care contribuie puternic la o sanatate de fier si un sistem imunitar puternic.

Loboda

Loboda e des folosita fie in salate sau in ciorba la romani. E bogata in vitamine, saruri minerale si foarte saraca in calorii. Poti manca in fiecare zi o portie sanatoasa de ciorba de loboda sau o salata cu ceapa verde si rosii fara sa te ingrasi. Loboda e recomandata pentru afectiunile hepatice.

Stevie

Stevia nu e chiar asa des intalnita pe tarabe, insa primavara aveti sanse mai mari sa o gasiti. Ea se foloseste in special pentru a taia pofta de dulce si tempereaza senzatia de foame. E des folosita de diabetici sau persoane cu hipoglicemie. Stevia se foloseste si ea la ciorba.

Spanac

Popey marinarul manca spanac pentru a avea mai multa forta. Un sambure de adevar este in aceasta legenda pentru ca spanacul contine o cantitate mare de fier, vitaminele A, E, B1, B2, B6, C si K. E recunoscut faptul ca spanacul e bun pentru anemii sau pierderi abundente de sange. Intr-o singura saptamana in care faci o cura de spanac, elimini toxinele din organis,.

Salata verde

Salata verde e cea mai populara la inceput de primavara pentru ca e ieftina, satioasa, e plina de fibre, minerale si vitamine si ajuta la stimularea digestiei reducand colesterolul si eliminand toxinele din organism. Se poate manca simpla sau cu alte legume sub forma de salata.

Urzicile

Urzicile sunt mereu recomandate pentru diete deoarece contin 1.3 grame de carbohidrati, 4,4 grame de fibre si 5,9 grame de proteine la fiecare 100 de grame consumat. Este o pondere ideala si in plus urzicile sunt foarte ieftine. Ciorba de urzici este extrem de gustoasa dar se pot face si alte mancaruri.

Leurda

Leurda mai e cunoscuta si ca usturoiul salbatic sau usturoiul ursului pentru ca are aceleasi proprietati. Stimuleaza puternic detoxifierea, are efect antibacterian, hipocolesteroleminat si antiviral. Leurda are un continut mare de potasiu, magneziu, calciu dar si fibre pentru asimiliarea grasimilor.

Ceapa verde

Alaturi de salata verde, ceapa verde e si ea cea mai populara leguma pe timp de primavara. Contine vitamina C, potasiu, alicina si ceurcitina si se poate consuma sub forma de salata, avand efect diuretic si depurativ. Ceapa e considerata un antialergic natural si are rezultate favorabile si in tratarea sterilitatii si a impotentei.

viewscnt

Din aceeași categorie