FoodPro Preloader

Arunci cojile de oua? Afla cum le poti folosi in beneficiul tau

Totuși, multe persoane aruncă imediat cojile de ou, fără să știe că acestea au numeroase beneficii și întrebuințări atât pentru sănătate cât și pentru frumusețe.

Puține persoane știu că coaja oului conține până la 90% calciu, acest mineral fiind extrem de important pentru sănătatea oaselor, a inimii și a dinților, dar și alte minerale esențiale.

Iată, așadar, cum poți folosi cojile de ou în beneficiul sănătății tale!

Detoxifierea organismului

Substanțele nutritve conținute de coaja oului stimulează eliminarea toxinelor din organism. Iată cum faci acest lucru!

Ai nevoie de: 5 coji de ouă și 3 litri de apă.

Cojile de ou se spală și se zdrobesc cât se poate de mărunt, până ajung la consistența unei pudre, apoi se amestecă cu apa. Amestecul se ține într-un borcan sau sticlă închinse etanș timp de 7 zile, după care se poate utiliza.

Se beau 2 pahare zilnic din acest amestec până la terminarea lui.

Sirop împotriva gripei și răcelilor

Atunci când cojile de ou sunt amestecate cu lămâie și miere pură de albine, rezultă un sirop natural care combate toate gripa, răcelile și tusea puternică.

Ai nevoie de: 8 coji de ouă, 5 lămâi, 1 kilogram de miere de albine și 1 litru de apă.

Cojile de ou se spală bine și se zdrobesc cât se poate de mărunt, până ajung la consistența unei pudre. Se stoarce sucul de lămâie și se adaugă peste cojile zdrobite. Se pune amestecul la frigider până ce pulberea din coji devine moale, de consistența unei paste, apoi se adaugă miere și apa. Se amestecă toate ingredientele într-un borcan care se depozitează într-un loc răcoros și ferit de umiditate, timp de 7 zile.

Se consumă 3 linguri pe zi, după fiecare masă, până la amelioarea simptomelor de răceală.

Exfoliant natural pentru piele

Datorită texturii lor, cojile de ou pot fi folosite cu succes pentru prepararea unui exfoliant natural pentru piele, care elimină celulele moarte ale pielii și o curăță în profunzime.

Ai nevoie de: 2 coji de ouă și un albuș de ou.  

Zdrobește cojile de ou până capătă consistența unei pulberi, apoi amestecă cu albușul de ou. Se întinde produsul pe fața perfect curată și se lasă să se usuce. Clătește cu apă călduță. Acest scrub se poate folosi o dată pe săptămână, însă nu este indicat persoanelor cu tenul uscat.
 

SURSA: clicksanatate.ro

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU