Ce sa mananci si ce sa nu mananci pentru a avea un somn odihnitor

Ce sa mananci si ce sa nu mananci pentru a avea un somn odihnitor

Poate vi se pare ca nu exista nicio legatura intre somn si alimentatie, insa studiile au aratat ca chiar exista alimente ce ne ajuta sa dormim si altele care ne fac sa nu putem inchide un ochi toata noaptea. Daca aveti probleme cu somnul, aruncati o privire si peste dieta voastra.

De curand, cercetatorii au descoperit cateva statistici noi despre felul in care mancarea influenteaza somnul, dar si somnul influenteaza alimentatia noastra.

Daca nu dormim pentru o perioada mai lunga de timp sau dormim foarte putin si prost, vom avea tendinta sa consumam un numar mai mare de calorii, alimente mai putin sanatoase si putem chiar sa ne ingrasam.

Lipsa de somn duce si la cresterea numarului de snack-uri pe care le mancam. In mod firesc, atunci cand nu ne odihnim suficient, corpul are nevoie de resurse mai mari de energie pentru a ne tine treji.

S-a mai observat ca persoanele care urmeaza diete foarte stricte si restrictive tind sa aiba deficiente de anumiti nutrienti iar acest lucru afecteaza somnul. Pentru a avea un somn bun si odihnitor aveti nevoie de suficienta mancare bogata in anumiti nutrienti.

De exemplu, pentru un somn bun sunt recomandate lactatele. De aici a pornit si obiceiul ca daca nu poti sa dormi sau te trezesti in miez de noapte sa bei un pahar de lapte. Nucile contin si ele o multime de nutrienti care cresc nivelul de melatonina.

Pestele este o sursa excelenta de vitamina B. Poti adauga tfu say legume la cuptor, toate acestea contribuind la un somn odihnitor. Daca nici dupa ce ai consumat toate aceste alimente nu poti sa dormi suficient, ar fi cazul sa adaugi in alimentatia ta niste carne.

Carnea de orice fel contine ingrediente esentiale pentru un somn bun.

Cel mai mare dusman al somnului este stomacul gol. Daca te infometezi inainte de a te baga in pat cu siguranta nu o sa poti sa adormi. Nici consumul unei mese bogate in calorii nu e recomandata inainte de somn, asa ca poti sa consumi un snack care poate consta intr-un pahar de lapte, o banana, cateva nuci.

Desigur, pentru ca alimentele acestea sa isi faca efectul si sa iti ofere un somn bun, corpul tau trebuie sa le proceseze si sa profite de pe urma vitaminelor. Studiile au aratat ca e nevoie de o ora dupa ce ai mancat pentru a putea avea un somn linistit.

viewscnt

Din aceeași categorie