Este alertă alimentară! Numărul aditivilor din crenvurşti a crescut, în ultimii ani, cu 130 la sută. Cantitatea de carne a fost redusă considerabil. 8 din 10 firme folosesc doar 50 la sută carne, iar restul sunt E-uri, piele de pasare, piele de porc şi alţi coloranţi. Specialiştii din domeniu trag un semnal de alarmă şi spun că aceste produse, consumate pe termen lung, sunt extrem de toxice, în special pentru copii. Însă, reprezentanţii Protecţie Consumatorului spun că, pentru moment, reţeta respectă algoritmul european.
Reţeta tradiţională de crenvurşti s-a schimabt total în ultimii ani. Înainte, erau folosite doar ingrediente sănătoase. Acum însă cantitatea de carne folosită este foarte mică.
Chiar dacă reţeta este diferite, gustul a rămas acelaşi. Tocmai din acest motiv, crenvurştii sunt un produs consumat des de români şi, în special de copii
Pe lângă toate aceste ingredinte, mai există şi altele care ne pun sănătatea în pericol.
Preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor susţine însă că reţeta pe care firmele o folosesc acum nu încalcă algoritmul european.
Într-un singur sortiment de crenvurşti se găsesc 12 E-uri. InfoCons a realizat un studiu din care reiese faptul că opt din zece mărci de crenvurşti nu ar trebui să fie consumate, mai ales de copii.