O instituţie publică din România a găsit metoda ideală de a spori eficienţa angajaţilor, dar şi de a deveni mai prietenoasă cu cei care-i calcă pragul. Aceştia pot veni zilnic la birou însoţiţi de animalul lor de companie. Este cea mai bună terapie antistres, iar în felul acesta îşi arată şi dragostea şi respectul faţă de semenii necuvântători.
Ideea este foarte populară în multe companii din lume şi începe să fie adoptată tot mai des şi la noi în ţară.
El este Diego. Unul dintre cei mai fideli angajaţi pe care i-am găsit la Consiliul Judeţean. În fiecare dimineaţă îşi intâmpină bucuros colegii de birou şi…se ocupă de comunicarea cu publicul şi trebuie să spunem că face o treabă foarte bună.
Spike este cel mai nou membru al echipei. A venit numai de o săptămână şi se descurcă de minune. Parteneră îi este… stăpâna lui, Andreea.
Firmele care au implementat politici prietenoase cu animalele de companie au observat că angajaţii socializează mai bine când au animale prin preajmă iar randamentul este şi el bun..
După o viaţă chinuită, abandonată pe stradă şi bolnavă, căţeluşa Stela a fost salvată de angajaţii instituţiei. Acum îşi petrece toată ziua în birourile din clădire. Ştie fiecare când vine la lucru şi cum să-i bucure pe toţi.
În plus…la Consiliul Judeţean Ilfov, există un spaţiu unde stau provizoriu animalele fară stăpân, găsite pe stradă.
Protecţia animalelor din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov speră să fie un exemplu şi pentru celelalte instituţii publice din ţară şi în cel mai scurt timp şă adopte un mod de lucru pet friendly. Şi la Neamţ a fost adoptată aceeaşi politică vis-a vis de animale. Sunt dealtfel singurele instituţii din România în care angajaţii pot să vină la serviciu cu animalul de companie, fie el căţel sau pisică