Dependeţi de internet. Captivi în lumea ecranelor

Dependeţi de internet. Captivi în lumea ecranelor

Internetul e o sabie cu dublu tăiş pentru copii! Pe de o parte cu sajutorul lui află o sumedenie de informaţii utile, însă, pe de alta, s-ar putea alege, dacă devin dependenţi, cu dezechilibre emoţionale grave, spun psihologii. Chiar dacă timpul celor mai mulţi dintre părinţi este puţin, la capitolul prevenţie ei ar trebui să aibă cel mai important rol,  mai spun aceştia.

Nu e un secret că de multe ori, din lipsă de timp sau pentru a ne rezolva diferite treburi,  mulţi dintre noi îi lăsăm pe cei mici ore în şir în faţa telefoanelor sau tabletelor.

Specialiştii spun că părinţii sunt în primul rând cei care ar trebui să observe semnele dependenţei de internet în cazul copiilor astfel încât să le poată limita timpul petrecut online.

Iar pe reţelele sociale mulţi dintre elevi stau inclusiv în timpul orelor. Faptul că stau fără nicio limită pe telefoane le poate afecta performanţa şcolară. Lucrurile se complică şi mai mult atunci când mulţi dintre elevi  fac rost de substanţe interzise din mediul online.
Parlamentarii au propus un proiect de lege care înseamnă de fapt un parteneriat cu furnizori de conţinut care ar trebui să interzică accesul adolescentilor pe diferite platforme, oferindu-le parintilor posibilitatea să fixeze un anumit timp pe care copilul îl poate petrece pe internet.
Potrivit unui studiu adolescentii cu varsta cuprinsa intre 15 si 16 ani sunt cei mai susceptibili la a dezvolta dependenţă de internet.

viewscnt

Din aceeași categorie