Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul destinatiilor cu cei mai multi turisti, din România. Anul trecut cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul. Bucureştiul a ocupat abia a treia poziţie pe podium. Tradiţional, Capitala ocupa primul loc în top pentru că dispune de cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, care atrăgea anual câteva milioane de turişti.
Criza sanitară i-a determinat pe mulţi români să-şi facă vacanţele în ţară vara trecuta. Constanta – judeţul de la malul Mării Negre – a avut doar el peste 1,2 milioane de turişti. Sunt cresteri semnificative care au inversat clasamentul national, depasind previziunile specialiştilor in turism. S-ar fi putut mai bine si mai mult ? Cel mai probabil, spun investitorii in turism.
Nu doar Constanta a avut cresteri anul trecut. La fel a fost Brasovul, Bihorul si Sibiul. Această creştere a fost stimulată şi de opţiunea plăţii cu tichete de vacanţă. Milioane de angajaţi au beneficiat de acest stimulent financiar, care le-a dat ocazia să rezerve unităţi de cazare superioare, hoteluri sau pensiuni premium, plătind o diferenţă mai mică pentru a avea acces la servicii superioare.
Din cauza incertitudinii călătoriilor internaţionale, turismul s-a bucurat de o creştere exponenţială în România. Estimarile arata ca pandemia a adus cu 20% mai mulţi romani in destinaţiile interne anul trecut, comparativ cu alţi ani.
Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul celor mai vizitate judeţe din România. Cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul.
Anul trecut multe hoteluri si restaurante si-au transformat politica pentru turisti. Restaurantele şi-au actualizat websiteurile iar unii bucătari au transformat gătitul în show online şi lecţii de gătit, totul ca sa atraga cat mai multi clienti. Anul trecut, în unităţile de cazare locale au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti, dintre care sub 10% au fost străini.