Tinerii din ziua de astăzi au condiţii clare legate de modul în care vor să muncească! Foarte mulţi dintre ei nu mai vor să vină fizic, la birou. 60 la sută dintre ei îşi doresc să lucreze emote, şi de asta aleg companiile internaţionale. Numai că şi aici există un pericol ascuns, atrag atenţia specialiştii. Cei roaspăt intraţi pe piaţa muncii nu se pot dezvolta profesional aşa cum ar trebui dacă aleg să lucreze de acasă. Plus că sentimentul de singurătate le va acapara întreaga viaţă.
6 din 10 români din generaţiile Millennials şi Z vor un program de lucru flexibil şi măcar două zile de muncă la distanţă pe săptămână, o arată un studiu recent.
Doar 5 la sută dintre tineri mai preferă modul de lucru tradiţional de la birou.
Angajatorii sunt nevoiţi să găsească soluţii, pentru a nu rămâne fără oameni în companii.
Studenţii şi proaspeţii absolvenţi de studii universitare din România, cât şi din Europa Centrală, îşi doresc tot mai mult să lucreze remote, şi, dacă se poate, din alte ţări. Numai că specialiştii atrag atenţia că munca de la distanţă duce la singurătate, iar biroul rămâne totuşi un mediu care accelerează dezvoltarea profesională, mai ales în primele etape ale carierei.