Vacanta in Romania: 10 destinatii mai putin cunoscute, dar spectaculoase (GALERIE FOTO)

Vacanta in Romania: 10 destinatii mai putin cunoscute, dar spectaculoase (GALERIE FOTO)

Un loc răcoros, mai puţin cunoscut, pe care nu l-ai mai văzut până acum şi care să aibă cel puţin un loc pentru bălăceală şi peisaje spectaculoase – surprinzător, NU trebuie să ieşi din România ca să-l găseşti. Avem şi noi destule locuri în care să fugi de aglomeraţia, praful şi betoanele încinse ale oraşului.

Mai jos găseşti o listă cu câteva asemenea locuri, strânse din poveştile de vacanţă ale prietenilor editorilor Voux.ro. Aşa că, dacă plănuieşti o escapadă de weekend şi nu ştii ce destinaţie să alegi, inspiră-te din lista de mai jos. Orice ai alege, nu poţi greşi, sunt toate superbe.

1. Laguna Albastră, Cluj

Dacă nu ai drum spre Marea Neagră, poţi găsi locuri de bălăceală şi în inima ţării. La 30 de kilometri de Cluj găseşti Laguna Albastră, un loc superb. (Evident) nu e o lagună propriu-zisă, ci un lac apărut recent care s-a format pe locul unei foste mine de caolin. Nu e chiar atât de uşor de ajuns pentru că nu există niciun indicator, însă ajungi sigur dacă urmezi următorul traseu: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Capua – Gârbău – Aghireş Fabrici.

Din Aghireş Fabrici mergi pe drumul de lângă clădirea BRD tot înainte şi treci peste calea ferată. Apoi mergi aproximativ 4 kilometri şi ajungi la dealurile de steril, de unde nu mai poţi merge cu maşina. După încă 400 de metri de mers pe jos, ai ajuns. Şi ce o să vezi e asta…

Dacă nu te descurci, poţi opri oricând maşina şi întreba un clujean, 99,9% dintre clujeni ştiu unde e laguna şi vor şti să te ghideze.

VEZI AICI inca noua destinatii de vis

viewscnt

Din aceeași categorie